DZIEKANAT
KANDYDACI
PRACOWNICY
DOKTORANCI
Witamy na Wydziale Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki!
Oferujemy...
Oferta dla szkół ponadgimnazjalnych
20-950 LUBLIN, ul. Akademicka 13
tel. (+ 081) 445-69-91, 445-65-81, 445-66-11
Szukaj
Strona Uczelni
»
Aktualności
»
Oferujemy...
Oferujemy...
Jak wydobyć informację genetyczną z krwi?
więcej »
Co w zwierzętach „gra”?
więcej »
Bioróżnorodność wokół nas, czyli co ważniejsze – świnia czy panda?
więcej »
W świecie bioinformacji
więcej »
Wieprzowina na talerzu
więcej »
Zdrowe odżywianie człowieka – mity czy rzeczywistość?
więcej »
Antarktyda – piękno skute lodem
więcej »
Czy istnieje zbrodnia doskonała? Biały proszek – czy to na pewno mąka lub cukier?
więcej »
Co w mleku zdrowego piszczy? Jak to znaleźć?
więcej »
Czy kupując żywność sugerować się jej barwą?
więcej »
Czy kwas szczawiowy znajdziemy tylko w szczawiu?
więcej »
Czy naturalne toksyny mogą być pożyteczne dla człowieka?
więcej »
DNA pod lupą
więcej »
Do odrdzewiania śrub czy jako… bateria do komórki? Czego jeszcze nie wiecie o Coca coli?
więcej »
Dobrostan różnych gatunków zwierząt
więcej »
Drapieżcy kontra ofiary – czyli jak nie dać się zjeść
więcej »
Drobne zbiorniki wodne: rola w ekosystemie i ochronie różnorodności biologicznej
więcej »
Dzieci morza i wiatru – czyli fascynujący świat koni
więcej »
Małe przeżuwacze w ochronie środowiska przyrodniczego i zachowaniu bioróżnorodności
więcej »
Nie tylko od krowy... czyli o mleku różnych gatunków ssaków
więcej »
Obce i inwazyjne gatunki ryb w Polsce i ich wpływ na ekosystemy wodne
więcej »
Ocena mikrobiologiczna żywności pochodzenia zwierzęcego
więcej »
Odkrywamy tajemnice mleka
więcej »
Osad prawdę Ci powie – jeziorne archiwa w poznawaniu zmian środowiska
więcej »
Ptaki i owady– kto kogo zjada i dlaczego?
więcej »
Ryba…, a czy zawsze świeża? Czyli jak ocenić jakość ryb przy zakupie
więcej »
Specyfika ekosystemów wód płynących
więcej »
Tajemnice produktów pszczelich
więcej »
Techniki GIS w ochronie i kształtowaniu krajobrazu – wykorzystanie aplikacji na smartphony
więcej »
Ultrasonograficzne metody oceny przyżyciowej zwierząt
więcej »
Warsztaty behawiorystyczne
więcej »
Zwierzęta wokół nas – jak rozpoznać kto tu był?
więcej »
Żywność ekologiczna – zdrowie czy moda?
więcej »
« wstecz
.
© Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie