foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




Dydaktyka

« wstecz

 

Pracownicy Katedry Inżynierii i Technologii Zbóż realizują zajęcia dydaktyczne z następujących modułów tematycznych:

 

Na kierunku TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA CZŁOWIEKA:

  • Inżynieria procesowa (studia stacjonarne i niestacjonarne)
  • Technologia młynarstwa i kaszarstwa (studia stacjonarne i niestacjonarne)
  • Przetwórstwo zbóż (studia stacjonarne i niestacjonarne)
  • Projektowanie technologiczne (studia stacjonarne i niestacjonarne)
  • Blok fakultatywny: Przetwórstwo zbóż i termoplastyczna obróbka żywności (studia stacjonarne i niestacjonarne)
    • Piekarnictwo
    • Termoplastyczna obróbka żywności
    • Technologia zbóż śniadaniowych
    • Technologia makaronów
    • Pracownia magisterska
    • Seminarium dyplomowe

Na kierunku TOWAROZNAWSTWO:

  • Aparatura i inżynieria procesów produkcyjnych (studia stacjonarne i niestacjonarne)