[ MENU DODATKOWE ]


WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I BIOTECHNOLOGII

« wstecz


DZIEDZINY EKSPERCKIE
DZIAŁALNOŚĆ NAUKOWA

IMIĘ I NAZWISKO

JEDNOSTKA NAUKOWA

  • Przetwórstwo grzybów, owoców i warzyw
  • Związki bioaktywne grzybów
  • badanie w zakresie składu chemicznego surowców roślinnych i grzybów
  • przetwórstwo grzybów, owoców i warzyw
 
  

dr Aneta Sławińska

Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów
  • Biotechnologia żywności
  • fermentowane produkty mleczne
  • wykorzystanie bakterii kwasu mlekowego do produkcji bioaktywnych związków
  • zastosowanie termofilnych bakterii kwasu mlekowego w produkcji serów dojrzewających
  

dr inż. Katarzyna Skrzypczak  

Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów
  • Przetwórstwo owoców, warzyw  i grzybów
  • badania w zakresie jakości i składu chemicznego owoców, warzyw, grzybów i ich przetworów
  
dr inż. Ewa Jabłońska-Ryś  
Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów
  • Technologia żywności
  • technologia owoców, warzyw  i grzybów
  • mykologia
  • właściwości odżywcze  i prozdrowotne grzybów
   
  
dr Wojciech Radzki
Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów
  • Technologia mleczarstwa, technologia owoców, warzyw i grzybów
  • badania z zakresu substancji biologicznie aktywnych występujących w surowcach roślinnych
  • ocena jakości jadalnych owoców roślin dziko rosnących i ich przydatności do przetwórstwa
  • jakość warzyw, owoców i grzybów utrwalonych na drodze fermentacji mlekowej
 
  
 prof. dr hab. Waldemar Gustaw
 Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów
  • Właściwości odżywcze i prozdrowotne warzyw i owoców
  • Edukacja żywieniowa i zdrowotna
  • badania w zakresie właściwości odżywczych i prozdrowotnych warzyw i owoców
  • edukacja żywieniowa i zdrowotna
 
  
dr inż. Monika Michalak-Majewska
Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów